• Tegel8
 • Tegel11
 • Tegel7
 • Tegel1
 • Tegel4
 • Tegel3
 • Tegel9
 • Tegel12
 • Tegel10
 • Tegel5
 • Tegel2
 • Tegel6

Welkom bij Modelvliegclub S.M.A.C.

We zijn een club gelegen in een klein dorp op de grens van Limburg en Vlaams Brabant, met een zeer mooi terrein tussen de velden en plantages. We beschikken over twee terreinen, één voor modelbouwvliegtuigen en één voor de helicopters. Naast deze mooi onderhouden vliegterreinen is er ook een kantine die gebaseerd is op de romp van een vliegtuig. Deze vormen een mooie basis voor onze vliegclub, maar bij ons is vooral de sfeer belangrijk. Iedereen is bij ons welkom en proberen wij zo goed mogelijk verder te helpen bij alles wat modelbouw omvat : leren vliegen,bouwen,... 

Waarom modelvliegen ?  Het is een hobby waar veel aspecten bij komen kijken voor jong en oud. Jongeren leren al spelend hoe aerodynamica werkt, het principe van elektrische aandrijving (dit is ook te vinden bij de moderne elektrische wagens !) Het is ook een stimulans voor de handigheid en technisch inzicht.

Ook zijn er van onze jongere leden doorgegroeid tot volwaardig piloot bij de burgerluchtvaart en ook velen die hun kans grijpen tot militair piloot. 

Voor meer vragen en inlichtingen mag u altijd mailen naar de secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina  waar je een overzicht van de voorbije activiteiten onder de vorm van foto's en filmpjes kan vinden.  

Club 2018 05 30

Camera en Windmeter toegang voor leden

 

Onze leden kunnen via deze link de camera beelden van het plein alsook de windzak bekijken.

 image.png 

Via volgende link kan er ingelogd worden op onze digitale windmeter, deze is ook terug te vinden op deze website.

Opkomende evenementen

Hier kan je in de agenda een kort overzicht van de opkomende evenementen van deze maand terug vinden. Gedetailleerde informatie kan je vinden onder menu : evenementen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Goede bereikbaarheid en PRACHTIGE TERREINEN

Modelvliegclub S.M.A.C. is zeer goed bereikbaar en ligt tussen de velden in Sint-Truiden. Onze terreinen zijn in uitstekende staat en gescheiden voor vliegtuigen en helicopters.

Onze belangrijkste pijlers ...

Modelbouw vliegtuigen en zwevers

Modelbouw vliegtuigen en zwevers

Heb je interesse in (modelbouw)vliegtuigen of zwevers en wil je graag zelf eentje besturen? Bij ons kan je terecht voor het hele traject, wij leren je vliegen en geven je graag advies in eventuele aankoop van een toestel of toebehoren.
Modelbouw Helicopters

Modelbouw Helicopters

Heb je interesse in (modelbouw)helicopters en wil je graag zelf eentje besturen? Bij ons kan je terecht voor het hele traject, wij leren je vliegen en geven je graag advies in eventuele aankoop van een toestel of toebehoren.
Modelbouw Multicopters (aka Drones)

Modelbouw Multicopters (aka Drones)

Naast onze twee grootste pijlers zoals hierboven aangehaald, kan je bij ons ook terecht voor het vliegen met multicopters of zoals in de volksmond 'drones' genoemd. Vliegen met een drone zonder hulp electronica is een stuk moeilijker dat het lijkt. Deze multicopters zijn een ideale opstap naar het vliegen met een helicopter, het moeilijkste discipline in het modelbouwvliegen.