FAQ

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer mag ik vliegen op de S.M.A.C. ?

Om gebruik te maken van onze terreinen moet je "Actief Lid" zijn van de SMAC. Dit wil zeggen dat je alle documenten en je foto hebt bezorgd aan het bestuur en je het lidgeld hebt overgemaakt op de bankrekening van de SMAC. Je kan dan vliegen alle dagen van de week van zonsopgang tot zonsondergang met zwevers en electrotoestellen. Vliegtuigen of helicopters aangedreven met een verbrandingsmotor mogen enkel vliegen tussen 13:00 en 19:00, voor meer details gelieve het huishoudelijk reglement na te lezen. Piloten op bezoek kunnen vliegen op onze terreinen mits goedkeuring van het bestuur en op vertoon van hun VML lidkaart en veiligheidsbrevet A (of equivalent voor buitenlanders).

Wanneer ben ik verzekerd ?

Actieve leden zijn na inschrijving en goedkeuring aangesloten bij de Vereniging voor Modelluchtvaart. Eventuele lichamelijke of stoffelijke schade aan derden die voortvloeit uit het beoefenen van modelbouwactiviteiten is vanaf de inschrijving ook goed verzekerd via de VML. Let wel op! Je bent alleen verzekerd op erkende vliegterreinen !!

 

Camera en Windmeter toegang voor leden

 

Onze leden kunnen via deze link de camera beelden van het plein alsook de windzak bekijken.

 image.png 

Via volgende link kan er ingelogd worden op onze digitale windmeter, deze is ook terug te vinden op deze website.

Opkomende evenementen

Hier kan je in de agenda een kort overzicht van de opkomende evenementen van deze maand terug vinden. Gedetailleerde informatie kan je vinden onder menu : evenementen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31